Je bent ambitieus en al enige tijd werkzaam in je tweede of derde functie. De laatste tijd vraag je je af wat je eigenlijk wilt. Je wil stappen gaan zetten in je loopbaan, maar welke? En, welke organisatie of branche past bij jou? Je huidige baan geeft je onvoldoende uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden en je merkt dat het werk je steeds meer energie kost.

Het is lastig om keuzes te maken en je hebt het idee dat je veel meer kan dan je tot nu toe krijgt aangeboden aan werkzaamheden.

E-coaching is prettig en maakt actiever

“Bij de kennismaking wist Pauline meteen de vinger op de zere plek te leggen. Ik had meteen een klik, want ik hou wel van mensen die er niet om heen praten.
Pauline werkt met een logische volgorde van activiteiten; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Tegelijkertijd bewoog ze wel met me mee, daardoor paste het traject bij mij persoonlijk. Met behulp van Pauline en de DISC kreeg ik mijn zelfvertrouwen terug. Bovendien is ze zakelijk en ook gezellig.
De e-coaching heb ik als heel prettig ervaren. Er was ruimte voor vragen en ondersteuning als je ergens tegen aanliep. Je wordt zo veel actiever tussen de gesprekken door. Pauline heeft ook kennis van de mens in het werk en waar je tegen aanloopt. Ze gebruikt dat ook in het loopbaantraject. Ik raad Pauline aan aan mensen die zijn vastgelopen in het werk en niet meer weten hoe ze verder moeten. Mij heeft het heel goed geholpen.”
Wendy Passon
Gedragsdeskundige

Je wilt weten welke stap je gaat zetten in je loopbaan. Of, welke opleiding je gaat volgen om je ambities waar te maken. Je wilt met iemand sparren die kennis heeft van mens, arbeidsmarkt en organisatie. Op deze manier krijg je de rode draad in je loopbaan weer te pakken en krijg je weer energie van je werk en ga je energiek naar werk.

Je hebt behoefte aan gedegen loopbaanadvies. Het zou fijn zijn om inzicht te krijgen in wie je bent, wat je kan en wat je wil.

Wat gaan we doen?

Stapsgewijs werken we aan je zelfkennis, je toegevoegde waarde voor de arbeidsmarkt – via de zelfontwikkelde Etalage methode – en je netwerkvaardigheden. Maar ook is er aandacht voor je droombaan. Wat wilde je worden toen je vroeger “klein” was? Ook de doemscenario’s die je in de weg zitten gaan we helder maken. En er is ook aandacht voor je CV en je sollicitatievaardigheden.

Zo kun jij weer vol zelfvertrouwen en doelgericht de arbeidsmarkt op.

Loopbaanbegeleiding

In 5 gesprekken ga ik je begeleiden bij het zoeken naar een nieuw perspectief. Samen geven we vorm aan je loopbaan en aan de stappen die je wil zetten. In de intake bepalen we wat je nodig hebt aan loopbaanbegeleiding. Elk traject is een maatwerktraject.

E-coaching

Elk traject wordt ondersteund met e-coaching. Tussen de gesprekken door krijg je online ondersteuning in je traject. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit het traject 3 keer zo effectief maakt dan alleen Face-to-Face gesprekken. Deze vorm van blended coaching is onderdeel van het loopbaantraject.

Uiteindelijk heb je een concreet en succesvol loopbaanplan en heb je de regie over je toekomst.

Maak een afspraak met mij voor een intakegesprek.

Wil je meer over mij weten of over hoe ik te werk ga? Lees dan deze pagina.

Contact

“Ik weet weer wat ik wil”

Wil jij ook weten hoe Kim dat heeft bereikt?

Ontwikkeladvies

Weten waar je staat in je loopbaan is enorm belangrijk voor jouw werkzekerheid. Is jouw ontwikkeling nog up-to-date en past deze bij je toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden. Op die manier ben je arbeidsmarktproof. Weet je wat je arbeidsmarktwaarde op dit moment is? Ben je vitaal en interessant genoeg voor werkgevers? Ook als je wat ouder bent?

Allemaal zaken die aan de orde komen bij een Ontwikkeladvies. Een ontwikkeladvies kàn leiden tot een nieuwe baan, of een nieuwe werkgever, maar dat hoeft niet. Het kan ook leiden tot een opleiding of een aanpassing in je CV of LinkedIn profiel.

Ook kan bijvoorbeeld je droombaan aan de orde komen. Deze geeft richting aan je loopbaan.

Wat gaan we doen?

Een persoonlijkheidstest en twee gesprekken zijn vaak voldoende om te weten dat je op de goede weg zit. Samen maken we een plan, zodat je de regie over je eigen loopbaan hebt en houdt.

Dank je wel, Pauline!

“Door het ontwikkeladvies bij Pauline heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, ik weet welke capaciteiten ik heb en wat mijn toegevoegde waarde is binnen een organisatie. Ze heeft mij geholpen om hier inzicht in te krijgen en ik weet nu hoe ik dit beter kan overbrengen tijdens een sollicitatiegesprek. 

Ik zou iedereen willen aanraden om eens een moment stil te staan bij je loopbaan om te kijken waar je staat en wat je nodig hebt om verder te komen. Pauline heeft mij hier ontzettend goed in geholpen, dankjewel Pauline!”
Irene Strating
HR-adviseur

20 jaar Pauline Houwing Loopbaanadvisering en coaching. Gratis e-book.

20 jaar Pauline Houwing Loopbaanadvisering en coaching

In dit e-book ga ik je o.a. laten zien:

  • Waarom het belangrijk is te investeren in je loopbaan.
  • Welke kleine stappen je kunt zetten.
  • Hoe je ontdekt wat je wilt in je werk.
  • Waarom LinkedIn belangrijk is, ook als je niet op zoek bent naar een andere baan.
  • Wat je kunt doen tegen onzekerheid.
Gratis e-book Energie van werk en energiek naar werk