Werk-naar-werk traject

Je wordt ontslagen of je arbeidscontract dreigt te worden ontbonden. Door een reorganisatie bijvoorbeeld. Maar om welke redenen dan ook? Het maakt je onzeker en vaak ook boos. Je hebt je zoveel jaren ingezet, zo hard gewerkt. “Wat had ik anders kunnen doen” en “hoe nu verder?” Het liefst zou je meteen weer aan de slag gaan. Maar in welke functie zou je dat willen doen? En bij welke organisatie? Een werk-naar-werk traject is waar jij nu behoefte aan hebt.

Wat houdt een outplacement- / werk-naar-werk- traject in?

Wat is het verschil tussen outplacement en een werk-naar-werkt-trajetc?

Eigenlijk: niets. Ik zelf spreek liever over werk-naar-werk in plaats van outplacement. Dat is veel positiever en het resultaat -weer naar werk- is een een mooier doel dan buiten een groep geplaatst worden.

Ik help je bij een werk-naar-werk traject met het bepalen van je eigen loopbaankoers. Zo kun je weer de regie over je eigen loopbaan nemen en kun je je weer op de toekomst richten. Je wilt immers zo snel mogelijk weer aan de slag. In een nieuwe baan met collega’s of misschien wel een eigen bedrijf waar je wel eens van droomde. Maar welk werk past nu eigenlijk bij je?

Je weet gedurende het traject weer waar je kwaliteiten zitten, welke talenten, drijfveren en competenties je hebt zodat je verder kan. Ook onderzoeken we samen de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Door mijn jarenlange ervaring op het HR-gebied en mijn netwerk weet ik hoe de arbeidsmarkt eruit ziet. Waar kansen en mogelijkheden zijn. Je krijgt zicht op je eigen profiel. Dat niet alleen je bent er ook trots op! En je krijgt zicht op het werk dat bij je past. Met praktische tools die effect en resultaat opleveren. Zoals een krachtig en eigentijds cv, goede sollicitatiebrieven, tips voor sollicitatieprocedures, netwerken, etc. Maar ook tips voor het inzetten van social media zoals LinkedIn en Facebook. In het werk-naar-werk traject hoort ook een CV-sessie.

Ook kun je gebruik maken van mijn netwerk. Zo krijg jij weer een toekomstperspectief. Samen met mij realiseer je die passende baan of je eigen onderneming.

Neem vrijblijvend contact met mij op, we bespreken dan de mogelijkheden van een werk-naar-werk het traject.

Op reis naar een nieuwe baan…

Pauline geeft heel veel aandacht, ze luistert goed. Zonder dingen in te vullen heeft ze voor elkaar gekregen dat ik  in mijn kracht sta. Ook vond ik het fijn om met behulp van e-coaching de zaken te bespreken waar ik tussen de gesprekken door tegenaan liep. Na de gesprekken kreeg ik veel energie. De begeleiding van Pauline met het CV, LinkedIn en mijn toegevoegde waarde hebben me enorm geholpen. Het resultaat is dat ik trots ben op mezelf, daardoor ga ik met zelfvertrouwen aan de slag. Het is fijn dat ik van Pauline’s expertise en netwerk gebruik kan en mag maken, ook in de toekomst.
Ik ben klaar om de reis naar die nieuwe baan te gaan maken.
Meriam Janssen
Managementassistente Politie

Brede kennis en ervaring

“Ik heb bij Pauline een werk-naar-werk traject gevolgd. Ik zocht een nieuwe functie en wist niet precies wat bij mij zou passen.  Ik heb gekozen voor Pauline omdat ze een brede achtergrond heeft. Ze heeft kennis en ervaring op het gebied van HR en arbeidsrecht, maar ook de psychologie en de arbeidsmarkt. Die combinatie sprak mij enorm aan. Door haar warme belangstelling, humor en ook kennis heb ik me gedurende het traject bijzonder gesteund gevoeld.”
Jolanda van de Loop
Zelfstandig ondersteuner