Als goed werkgever bent u gebaat bij medewerkers die het optimale uit hun loopbaan halen. In gesprekken met uw medewerker komt ontwikkeling en loopbaan aan de orde. Wanneer uw medewerker ondersteuning nodig heeft bij het nemen van de regie in zijn loopbaan dan is loopbaanbegeleiding voor organisaties bij uitstek geschikt. Zo kan de medewerker zijn mogelijkheden optimaal te benutten. Het kan ook zijn dat de medewerker niet meer op de juiste plek zit. Dan is een loopbaanbegeleidingstraject een passende oplossing.

Inzicht in talent

Ik help medewerkers om inzicht in hun talenten te krijgen, keuzes te maken hoe ze die het beste kunnen inzetten in het werk, met meer zelfvertrouwen en focus. Professionals met een helder toekomstbeeld zijn meer betrokken en bevlogen, doelgericht en waardevol voor een organisatie. Om Inzicht in zichzelf te krijgen zet ik de DISC Analyse in. Op deze manier krijgt

de medewerker niet alleen inzicht in zichzelf, maar ook hoe hij beter kan communiceren met zijn collega’s. Deze DISC Analyse kan ook op teamniveau ingezet worden.

 

 

Loopbaan APK

Loopbaanbegeleiding kan in een uitgebreid individueel traject waar de professional intensieve begeleiding krijgt bij het bepalen van de koers van zijn loopbaan. Maar dit kan ook in de vorm van een eenmalig gesprek, een zogenaamde Loopbaan APK. Dan krijgt de werknemer inzicht in waar hij in zijn loopbaan staat.

In het kader van goed werkgeverschap kunt u  een abonnement afspreken waarbij de loopbaanadviseur een dagdeel bij u ter plekke is en 4 gesprekken voert met medewerkers die loopbaanvragen hebben of een APK op hun loopbaan willen.

Maak vrijblijvend een afspraak met mij om de mogelijkheden, individueel of met een team, te bespreken.

Contact