Werk is niet altijd leuk….

geplaatst in: Uit de praktijk | 0

Onlangs wees ik een klant op een blog die ik in oktober 2018 heb geschreven. Ze heeft de blog meegenomen naar haar teamoverleg met het verzoek het schema in te vullen. Welke werkzaamheden leveren energie, welke kosten energie en neem je nog voldoende mee naar huis voor een leuke avond?

Verrassend

De uitkomsten waren op zijn zachtst gezegd verrassend. Eén collega liet weten aan de administratieve werkzaamheden zo’n energielek te ervaren dat hij op het punt stond om om te vallen. Het team schrok ervan en heeft afgesproken om hem meer dan te ondersteunen bij deze werkzaamheden. Eén collega had zelfs deze werkzaamheden opgeschreven als energieleverancier. De optelsom was dus snel gemaakt. En de collega die er last van had kon weer vooruit, ervoer dat hij de beste collega’s had en de werkgever was blij omdat er geen verzuim als gevolg van deze werkzaamheden zal ontstaan. 

Werkplezier

Het team werd het duidelijk dat ze in de toekomst vaker bespreken waar ze werkplezier vandaan halen, waar hun kracht zit en hoe ze elkaar hierbij kunnen ondersteunen als ze last hebben van energievreters. Zo moeten teams samenwerken!

Wat ze ook ontdekten dat werk niet altijd “leuk” hoeft te zijn. Soms is werk gewoon bikkelen en kiezen op elkaar zetten. Ook hoeft er niet altijd een uitdaging te zijn om weer verder te gaan. Soms is het werk zelf gewoon voldoende om een leuke werkdag aan te hebben. 

Hoe mooi is dat!

Heb je last van een energielek of heb je meer vragen stuur me een mail info@paulinehouwing.nl en ik neem contact met je op. Of bel me, 06-482 67 482.


20 jaar Pauline Houwing Loopbaanadvisering en coaching. Gratis e-book.

20 jaar Pauline Houwing Loopbaanadvisering en coaching

In dit e-book ga ik je o.a. laten zien:

  • Waarom het belangrijk is te investeren in je loopbaan.
  • Welke kleine stappen je kunt zetten.
  • Hoe je ontdekt wat je wilt in je werk.
  • Waarom LinkedIn belangrijk is, ook als je niet op zoek bent naar een andere baan.
  • Wat je kunt doen tegen onzekerheid.

Gratis e-book Energie van werk en energiek naar werk