Samen Sterker in je Werk

geplaatst in: Uit de praktijk | 0

Al meer dan 2 jaar begeleid ik als loopbaanadviseur trajecten in het kader van Sterk in je Werk. Dat is een verkort loopbaantraject voor mensen die in Zorg en Welzijn werken of willen werken. Het zijn weliswaar korte, maar dankbare gesprekken. Vaak ook nog aangevuld met een workshop. Het is mooi om werknemers tegen te komen die hun hart hebben verpand aan het helpen van mensen, of die dat graag willen doen.

Vorige week kreeg ik een mail van een werkneemster in de zorg met wie ik een gesprek heb gehad. Haar mail luidde als volgt:

Hallo Pauline,

Vorig najaar ben ik bij jou op gesprek geweest en vervolgens heb ik nog een workshop gevolgd begin van dit jaar. Graag wilde ik je laten weten dat ik er veel aan heb gehad. Voor mij was er toen meer duidelijkheid gekomen…….wat wil ik wel en wat niet.

Ook jouw workshop heeft mijn ogen geopend wat mijn kwaliteiten eigenlijk zijn. Natuurlijk wist ik het wel, maar voor mij was alles zo vanzelfsprekend dat ik ze niet direct kon benoemen. 

Dit alles heeft er inmiddels toegeleid dat ik per 1 april jl. ben gestart met een nieuwe baan. Vanuit de zorgcentra heb ik de move gemaakt naar het ziekenhuis als spreekuurassistente. Ik ben er zo ontzettend blij mee en dankbaar dat ik deze kans krijg om mijzelf verder te ontwikkelen.

Graag wil ik jou bedanken voor je adviezen en sturing. Het heeft mij meer zelf vertrouwen gegeven om de stap te zetten die ik nu heb gemaakt. Nogmaals dank hiervoor!!

Groetjes,

Sabine

Het is zo leuk om een mail te krijgen van een tevreden kandidaat. Ze pakt precies op wat de bedoeling is; meer regie en zelfvertrouwen, en dus Sterker in je Werk. Mijn dag is dan meer dan goed en dan voel ook ik me sterker om met nog meer enthousiasme mijn werk als loopbaanadviseur voor dit project te doen.