Gratis Ontwikkeladvies voor 45plussers! Alles wat je erover moet weten.

geplaatst in: Uit de praktijk | 0

31 december 2018 heeft minister Koolmees besloten om het mogelijk te maken voor ALLE 45plussers een loopbaan- ontwikkeladvies te krijgen. GRATIS nog wel.

Onderstaand een aantal FAQ’s inzake de voorwaarden van deze mogelijkheid.

Wie komt in aanmerking voor dit Ontwikkeladvies?

Dit ontwikkeladvies is voor werknemers of ZZP-ers die minimaal 12 uur per week werken en 45 jaar of ouder zijn. Het is een gesubsidieerd loopbaanadvies. Het doel is dat deelnemers de regie over hun verdere loopbaan in eigen hand nemen. Het is niet bedoeld voor werklozen, arbeidsongeschikten of werknemers die als gevolg van ontslag/reorganisatie in een andere regeling vallen.

Waarom zou ik een Ontwikkeladvies aanvragen? Ik zit namelijk goed op mijn werk.

Je hebt het prima naar je zin op je werk: leuke collega’s, werk waar je goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar je tevreden over bent. Kortom een goede werkplek voor jou. Wel word je een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan. Denk je wel eens terug aan hoe het werk 10 tot 15 jaar geleden was? Niet meer te vergelijken met nu! Was het toen beter of slechter? Ach, het was anders.

Vraag je je wel eens af hoe je werk er over 10 jaar uit zal zien? Kun je je werk tot de nieuwe AOW leeftijd volhouden? Bestaat je werk dan nog wel? Wat zijn dan de mogelijkheden? Het Ontwikkeladvies voor 45+ bied je de mogelijkheid om in een veilige omgeving en zonder verplichtingen met een professionele loopbaanadviseur over dit soort vragen na te denken en een PLAN voor de TOEKOMST te maken.

Is het advies alleen van belang als ik een nieuwe functie wil?

Nee, de ervaring leert dat mensen die een loopbaanadviseur raadplegen niet direct van functie veranderen. Wel worden ze aan het denken gezet over hun toekomst en kunnen voorbereidingen hierop treffen. Bijvoorbeeld een up-to-date CV maken, of een opleiding volgen.

Moet ik mijn werkgever hiervan op de hoogte stellen?

Nee, dat hoeft niet, maar mag natuurlijk wel. De loopbaanadviseur zal in ieder geval geen contact met je werkgever opnemen. Het is een veilige omgeving, waar jij in het middelpunt staat.

Wat houdt het ontwikkeladvies in?

Het traject is een voor jou op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Tijdens de persoonlijke begeleiding van minimaal 4 uur, zullen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het ontwikkeladvies heb je meer zicht op wat de toekomst voor jou brengt en hoe je daar zelf invloed op kunt hebben. Er zijn voor jou GEEN kosten aan het advies verbonden. De loopbaanadviseur regelt de administratie af, jij hoeft daar niets voor te doen.

Hoe kom ik aan een loopbaanadviseur?

Er zijn professionele -gecertificeerde- loopbaanadviseurs die zich hiervoor beschikbaar stellen. Ik ben een NOLOC gecertificeerd loopbaanadviseur. Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier, of via 06-48267482.

Hoe lang loopt de subsidie?

De subsidie loopt gedurende het jaar 2019. In totaal heeft de minister 17 miljoen beschikbaar gesteld. Het geld is voor alle doelgroepen tot 1 juli beschikbaar, zolang de gelden toereikend zijn. Voor de beoogde doelgroepen is de subsidie tot eind 2019 beschikbaar. Wie gebruik wil maken van de regeling doet er goed aan zich zo snel mogelijk aan te melden. 

Succes en tot ziens!